Wapenschild naar familiewapen

Als u slechts beschikt over een wapenschild en niet over een volledige afbeelding van uw familiewapen, kan een heraldische expert u helpen uw familiewapen volledig te maken.

Sommige familiewapens bestaan uitsluitend uit een schild. Soms is het wapen nooit volledig geweest. Andere keren was het wapen vroeger wel volledig met pronkstukken, maar is uitsluitend het schild bewaard gebleven, omdat alleen deze was afgebeeld in lakzegel, op (dames)zegelring of tekening.

Een volledig familiewapen is samengesteld uit een wapenschild en diverse elementen (zogenaamde pronkstukken). Het bestaat dan uit een schild, dekkleden, helm, wrong, en eventueel een helmteken - en mogelijk nog een rangkroon. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ook schildhouders, een voetstuk of een wapenspreuk onderdeel uitmaken van een familiewapen.

Een heraldisch kunstenaar kan uw familiewapen volledig schilderen, inclusief ontbrekende onderdelen. Een volledige wapen is in de regel mooier om te tonen (bijvoorbeeld in schilderij of briefpapier) of (heren)zegelring.

Wapenschild naar familiewapen

Vraag om meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via onderstaande knop.


Wapenschild naar familiewapen »