Familiewapen producten en diensten

U heeft een familiewapen of u laat een familiewapen ontwerpen - maar wat kunt u er allemaal mee doen? Hieronder vindt u een aantal suggesties hoe u uw familiewapen kunt gebruiken. Heeft u nog een andere toepassing voor ogen, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Onze heraldisch experts en vakmensen denken graag met u mee.

Zegelring: zilveren of gouden zegelring met familiewapen

Een waardevol familiebezit dat vele generaties mee gaat: een zegelring met familiewapen. Het familiewapen wordt zorgvuldig en ambachtelijk door de heraldisch graveur in de harde zegelsteen van de ring gegraveerd - met een loep wordt het wapen tot de laatste kleine details uitgewerkt. De handgravure is van meester kwaliteit. De edelsmid plaats het zegel in de ring en maakt de ring op maat. De kosten van een zegelring zijn afhankelijk van uw familiewapen en de actuele goudprijs. Er zijn diverse modellen zegelringen beschikbaar. Lees hier meer over een zegelring.

De kosten van een zegelring zijn afhankelijk van het formaat van de ring (dameszegelring t.o.v. herenzegelring) en de complexiteit van te graveren familiewapen. Indicatief liggen de kosten van een zegelring (inclusief handgegraveerde zegelsteen) tussen circa 650 euro tot 1000 euro (zilveren zegelring), 1000 euro tot 1500 euro (14kt gouden zegelring), 1500 euro tot 2500 euro (14kt witgouden zegelring).

Vrijblijvende informatie en prijsopgave krijgt u via ons aanvraagformulier.

Familiewapen in lijst - geschilderd op papier

Sinds kort beschikbaar: uw familiewapen handgetekend en -geschilderd op mooi en duurzaam (creme)wit papier en daarna vakkundig ingelijst met een bijpassende passepartout (buitenmaat ca. 28x35cm). Klaar om op te hangen. Er worden mooie en diepe kleuren gebruikt, die nog eens worden geaccentueerd door de goud- en zilververf in het schild, de helm en de dekkleden.

AANBIEDING:
Nu compleet ingelijst voor de speciale aanbiedingsprijs van euro 549,- (normale prijs euro 679,-).

Stempel met familiewapen * NIEUW *

Een fraaie messing lakstempel van uw familiewapen met houten heft, om uw familiewapen te stempelen in zegellak. Erg geschikt voor het laten opvallen van een bijzondere uitnodiging of om te geven als bijzonder cadeau.

De kosten van een ambachtelijk gemaakt stempel met familiewapen (volgravure) zijn onder andere afhankelijk van de complexiteit van het wapen. U kunt een vrijblijvende prijsopgave opvragen voor uw familiewapen via ons aanvraagformulier.

Familiewapen op glas - Gebrandschilderd raam glas in lood

Brandschilderen is een eeuwenoude techniek om op glas te schilderen. In de Middeleeuwen werd het al gebruikt, met als belangrijkste toepassing het versieren van kerkramen. Een ambachtelijk gebrandschilderd glas in lood raam van uw familiewapen. Laat nu uw eigen familiewapen brandschilderen.

Manchetknopen graveren met familiewapen

Manchetknopen met persoonlijke versiering: laat uw familiewapen graveren in mooie manchetknopen. De knopen kunnen zowel vierkant/rechthoeking als ovaal/rond verzorgd worden, in diverse soorten edelmetaal (zilver, goud en witgoud).

De manchetknopen worden geheel handgemaakt. De kosten van gegraveerde manchetknopen zijn onder andere afhankelijk van de complexiteit van het wapen. Vraag om een vrijblijvende prijsopgave via ons aanvraagformulier.

Schilderij van familiewapen

Een professioneel geschilderd schilderij van uw familiewapen - in elk formaat van klein tot zeer groot, handgeschilderd in olieverf. U kunt het schilderij van uw familiewapen laten inlijsten of het kan direct aan de muur - de randen zijn meegeschilderd. De prijs van het schilderij is afhankelijk van de grootte van het schilderij en de complexiteit van het wapen. Meer informatie vindt u via de knop hiernaast of lees hier meer over schilderijen van familiewapens.

Familiewapen laten ontwerpen / Familiewapen digitaal laten tekenen

Heeft uw familie nog geen familiewapen, of wilt u uw familiewapen opnieuw laten tekenen (omdat u bijvoorbeeld een oude afbeelding hebt)? Laat een heraldisch expert een familiewapen voor u (her)ontwerpen. Uw familiewapen wordt digitaal uitgewerkt, zodat u het vervolgens kunt gebruiken voor een zegelring, briefpapier, etc. Lees hier meer over het laten ontwerpen van een familiewapen.

Vrijblijvende informatie en prijsopgave krijgt u via ons aanvraagformulier.

Portret in olieverf met familiewapen

Een traditioneel geschilderd portret in olieverf - met een impressie van uw familiewapen in een van de hoeken. Ieder schilderij wordt met kunstenaarsoog en -hand laag voor laag opgezet op doek. Ook mogelijk op basis van oude of historische foto's - bijvoorbeeld van uw voorouders. Schroom niet contact met ons op te nemen als u vragen of een speciaal verzoek hebt voor uw schilderij. Meer over portretschilderijen.

Bij een portretschilderij met familiewapen wordt het familiewapen in minder detail geschilderd (vanwege het kleine formaat van het wapen), dan bij een schilderij van uw familiewapen (zie boven). Klik op de knop hiernaast voor meer informatie en prijzen.

Familiewapen geschilderd op paneel, houten bord of schild

Laat uw familiewapen schilderen op (houten) paneel van circa 3 mm dikte. Het paneel kan desgewenst worden ingelijst in een moderne of klassieke lijst. Standaard betreft een paneel van formaat circa 24x30cm; de kosten bedragen euro 399,- (afhankelijk van de complexiteit van uw familiewapen). Bekijk hier een voorbeeld van een familiewapen op paneel.

Van wapenschild naar volledig familiewapen

Het is bijzonder om een familiewapen te hebben en het op een mooie en subtiele manier te kunnen tonen. Veel families hebben wel een afbeelding van hun familiewapen, maar missen een stijlvolle versie hiervan. Vaak beschikt men bijvoorbeeld over een afbeelding van alleen het wapenschild en ontbreken de dekkleden, de helm en - indien van toepassing - het helmteken.

Er zijn diverse mogelijkheden om een wapenschild karaktervol uit te werken naar een volledig familiewapen. Vraag naar de verschillende mogelijkheden.

Familiewapen beeldhouwwerk in steen * NIEUW *

Uw familiewapen uitgehouwen in steen - een versiering van uw gevel, poort of andere plaats in of buiten uw woning. Het familiewapen wordt geheel met de hand en met dieptewerking uitgehouwen in steen (bijvoorbeeld kalksteen, hardsteen, zandsteen, etc.), tot in het laatste detail. Optioneel kan het stenen familiewapen ook beschilderd worden met een weerbestendige kleurafwerking.

De kosten van een familiewapen in steen zijn vanaf ca. €1.000 en onder andere afhankelijk van de grootte van het beeldhouwwerk, de complexiteit van het wapen en de keuze van het materiaal. U kunt een vrijblijvende prijsopgave opvragen voor een stenen beeldhouwwerk van uw familiewapen via ons aanvraagformulier.

Familiewapen houtsnijwerk

Een familiewapen kan op veel manieren worden weergegeven. Een bij uitstek ambachtelijke vorm is in de vorm van een houtsnijwerk. Elk houtsnijwerk wordt met de hand en op sierlijke wijze vervaardigd in een duurzame houtsoorten door een ervaren ornamentist.

Meer informatie via de knop hiernaast.