Heeft mijn familie een familiewapen?

Binnen het archief van familiewapens kunt u zoeken naar een familiewapen van uw achternaam. U dient zelf te bepalen of u daadwerkelijk tot die (tak van de) familie behoort en het familiewapen mag voeren. Om vast te stellen of u een familiewapen heeft, of een gevonden familiewapen behoort tot uw familie, is (historisch) onderzoek nodig.

Uw familie een familiewapen - onderzoek

U kunt te weten komen of uw familie een familiewapen heeft door genealogisch ('stamboom') en heraldisch ('familiewapen') onderzoek te doen. Erg behulpzaam hierbij is het Centraal Bureau voor Genealogie. Zij bezitten omvangrijke heraldische verzamelingen en een uitgebreide heraldische bibliotheek, een groot aantal wapenboeken, collecties met wapenafbeeldingen en -beschrijvingen, zegelcollecties en lakafdrukken.

Hulp nodig? U kunt een (beknopt) genealogisch onderzoek door ons laten uitvoeren, wanneer u ons uw familiewapen laat uitzoeken. Het onderzoek resulteert in een (beknopt) stamboomonderzoek en het familiewapen van uw familie. Informeer hiernaar via onderstaande knop.

Een nieuw familiewapen voor u?

Heeft u onderzoek gedaan en blijkt dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten ontwerpen. In Nederland staat het iedereen vrij een eigen familiewapen te voeren, zolang het uniek is en aan de heraldische regels voldoet. In samenspraak met een heraldicus wordt een wapen ontworpen, dat kan worden voorgelegd aan de heraldisch experts voor een familiewapenregistratie.